Marmelad + recept!


Söta och goda aprikoser!





Underbar marmelad till rostade mackan på hösten!


Hej vänner,

Just nu finns det så mycket god frukt i butikerna. Jag brukar oftast göra mina sylter och safter av svensk egenplockad frukt men ibland är det kul att göra något lite annat. Aprikosmarmelad har jag gjort för andra året i rad och det är jättegott på den rostade mackan, det smakar verkligen sommar! 

Recept:
1 kg aprikoser (gärna ekologiska)
1 citron (gärna ekologisk)
1 dl vatten
1-2 dl socker

Tvätta aprikoserna och dela dem i bitar. Koka upp bitarna ihop med vattnet tills alla aprikoser är mjuka. Man kan mosa dem lite med en slev för att inte få så mycket bitar i marmeladen. Tillsätt sedan saften från citronen och så mycket socker som man själv vill och låt koka till sockret smält. Jag brukar ta lite och smaka mig fram tills jag är nöjd. Sedan är det bara att hälla upp marmeladen i burkar. Jag brukar frysa min marmelad så den håller sig längre.

Ni måste verkligen prova för det är jättegott! 


Kram Sofia  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar