Hemkokt rabarbersaft + recept!

Rabarber - en så fin växt och så underbara att äta men också sätta i en vas! 



Röda stjälkar ger en underbart röd färg på saften!



Alltså, rabarbersaft en varm och solig sommardag - mums!


Dessa söta glas att servera saft i hittar ni i här och de underbara assietterna finner ni här!


Hej alla fina,

Idag tänkte jag bjuda er på mitt bästa recept för rabarbersaft. Det är en saft som jag kokar ganska ofta på sommaren då vi och barnen älskar det. Ett bra sätt att få i barnen vätska en varm sommardag. Jag fryser även in en del av saften så vi har under vinterhalvåret. 

Recept:

Rabarber
Vatten
Citron 1 st/liter
Socker ca 1-2 dl/liter

Jag brukar inte räkna eller väga rabarber när jag kokar saft utan brukar ta de stjälkar som finns. Tvätta stjälkarna och dela dem i 2 cm bitar och lägg dem i en kastrull. Täck rabarberna med vatten och koka sedan i ca 15 min. Sila av saften och koka sedan upp med citron och socker efter tyck och smak. 

Denna saft är så enkel att göra och inga konstiga tillsatser. Jag använder väldigt lite socker i mina safter och sylter eftersom jag tycker om dem lite surare istället för sötare. Men som sagt ovan, man använder sockret efter tyck och smak.

Ha en underbar kväll!


Kram Sofia 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar